Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka BBQ
1. Do miseczki przełóż ketchup, dodaj majeranek, suszony czosnek, wędzoną paprykę.
2. Całość dopraw sola oraz pieprzem i w tak przygotowanej marynacie trzymaj mięso od 2 do 24 godzin.
3. Zamarynowana karkówkę smaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju przez ok 4-5 minut z każdej strony.
4. W rondelku zagotuj wodę, dodaj ocet, sól oraz cukier i wrzuć pokrojoną w piórka czerwoną cebulę i gotuj przez ok 1 minutę.
5. Kiedy karkówka jest gotowa na tej samej patelni usmaż boczek na złoty kolor.
6. Bułkę przekrój na pół, spód wysmaruj musztardą grillową o lekko ostrym i aromatycznym smaku.
7. Połóż plastry soczystego pomidora, słodko-kwaśną piklowana cebulę, chrupiący bekon, pikantną rukolę i soczystą karkówkę.
8. Kanapkę przykryj druga częścią bułki.
Chcesz więcej pysznych przepisów na kanapki?