CHILLI CON CARNE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek wędzony

    100 gram
  • mięso mielone

    300 gram
  • czosnek

    3 ząbki
  • cebula

    2 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • fasola czerwona z puszki

    1 szt
  • Pomidory krojone z puszki

    1 szt
  • bulion

    1 szkl
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • kolendra mielona

    do smaku
  • papryka ostra mielona

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek wędzony pokroić drobno i zrumienić na rozgrzanym oleju.Dodać mięso i smażyć na dosyć silnym ogniu,stale mieszając.Dodać drobno posiekaną cebulę i czosnek i smażyć jeszcze przez chwilę.Do mięsa dodać pomidory z puszki,i pokrojoną w kostkę paprykę,z której należy usunąć ziarna.Dodać koncentrat pomidorowy i bulion,przyprawić do smaku wsypując przyprawy i gotować pod przykryciem ok 30 minut.Fasolę z puszki przełożyć na sito i opłukać pod bieżącą wodą.odsączoną fasolę dodać do potrawy i dusić jeszcze chwilkę ok. 10 minut.Podawać z pieczywem lub ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
VioletoweKucharzenie 20.02.2015 08:38
uwielbiam!
Stenka 19.02.2015 19:10
smaczny obiad
Kolorowa 19.02.2015 18:00
fajny przepis ;)
Marta Ryżek-Kalkowska 19.02.2015 17:59
Przepysznie wygląda :)
barbara11561 19.02.2015 17:48
Bożenko-zostało ,wiec możesz wpadać:)
Wafelek2601 19.02.2015 17:03
Pysznie wygląda
ben-ka 19.02.2015 16:21
Na takie jedzonko, to ja się wpraszam:)
Ola1young 19.02.2015 14:47
dla mnie pyszny obiad :)
Sroczka 19.02.2015 14:42
Ależ to danie musiało być pyszne, mniam.
Beatris 19.02.2015 14:11
Przepysznie wygląda :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat