Capresse

Capresse

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mozarella

    25 dag
  • pomidory

    3 sztuki
  • bazylia

    5 listków
  • oliwa

    4 łyżki
  • ocet winny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Capresse

Mozarellę należy odsączyć z zalewy i pokroić w plastry, pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki, następnie pokroić w plasterki. Pomidory i mozarellę należy układać na przemian na talerzu w dwóch rządkach. Z octu winnego, oliwy z oliwek, soli i pieprzu przygotować sos. Sałatkę polać sosem i udekorować listkami bazylii.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dorian 29.01.2014 07:50
klasycznie smaczne
JOANNA16 26.08.2013 09:04
pycha))))))
ppaulina 28.07.2013 10:11
pyszne i szybkie
IKrakowianka 15.07.2013 10:27
uwielbiam :)
Megg 03.03.2013 11:03
szybko i pysznie :)
Karolina69 26.07.2011 10:24
fajne
jolajka 03.03.2011 11:04
szybko, ładnie, pysznie
Barbara55 27.01.2011 14:23
niesamowite
kielcok1 20.01.2011 14:48
mocna rzecz
gottrina 10.01.2011 12:17
szybkie i proste, no i smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat