Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buritto z tortilli

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 400 g
przecier pomidorowy 300 ml
czosnek 2 ząbki
oliwa 4 łyżki
cebula 1
czerwona fasola 1 puszka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Buritto z tortilli

Na rozgrzanej oliwie podsmażamy plasterki czosnku oraz cebulkę pokrojoną w kostkę. Dodajemy mięso i smażymy. Następnie zalewamy mięso przecierem pomidorowym i dodajemy fasolkę czerwoną z puszki. Gotujemy, aż do zgęstnienia sosu. Następnie przyprawiamy białym pieprzem, cayenne i solą. Na suchej patelni podgrzewamy placki tortilli z obu stron i układamy na nich farsz. Zawijamy tortille.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 05.12.2014 17:58
super jedzonko
Dorian 23.11.2014 17:45
pyszne danie
adelajda 15.11.2014 19:36
Chętnie zjem :)
Futka 12.11.2014 08:25
Wspaniałe i bardzo smakowite buritto :)
Kejti 01.11.2014 14:06
Chętnie się poczęstuję :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak