Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
buraki czerwone małe
1 kg -
cebula
1 sztuka -
oliwa
2 łyżki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
3/4 łyżeczki -
cukier
1,5 łyżeczki -
Pieprz czarny mielony Prymat
3/4 łyżeczki -
ocet jabłkowy
1 łyżka
Przepis i sposób przygotowania buraczki na zimno do obiadu...
ugotować buraki w łupinie do miękkości, około 40 minut
opłukać pod zimną wodą, lepiej się będą obierać
w blenderze na tarce "wiórki" zetrzeć buraki
do startych buraków dodać pokrojoną w kosteczkę cebul i resztę dodatków - dobrze wymieszać........SMACZNEGO!!!
Komentarze (6)