buraczki na zimno do obiadu...

buraczki na zimno do obiadu...

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone małe

    1 kg
  • cebula

    1 sztuka
  • oliwa

    2 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    3/4 łyżeczki
  • cukier

    1,5 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    3/4 łyżeczki
  • ocet jabłkowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania buraczki na zimno do obiadu...

wybieram małe buraki gdyż szybciej się ugotują i rzadko się trafia na łykowate lub gorzkawe

ugotować buraki w łupinie do miękkości, około 40 minut

opłukać pod zimną wodą, lepiej się będą obierać

w blenderze na tarce "wiórki" zetrzeć buraki

do startych buraków dodać pokrojoną w kosteczkę cebul i resztę dodatków - dobrze wymieszać........SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Grazyna0211 05.08.2013 18:24
mój ulubiony dodatek
Wafelek2601 02.07.2013 10:18
Uwielbiam buraczki z dodatkiem cebulki
Bernadeta1 14.05.2013 00:09
Ja też zawsze dodaję jabłko, bardzo smaczna
IwonaKa 24.04.2013 21:05
własnie zrobiłam takie same,ale zapomniałam o pieprzu,dobrze że przeczytałam raz jeszcze przepis,są pyszne !
gosia1988 15.02.2013 09:12
lubię takie
SylwiaMagdaSabin 15.02.2013 08:47
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat