Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki
-
makaron świderki
1 opakowanie -
buraki
4 -
kindziuk
100 g (w plastrach) -
cebula
1 -
kapusta czerwona
1/4 główki -
ser dojrzewający tarty
100 g -
sok z cytryny
1/2 -
olej do smażenia
Do smaku
-
Koperek suszony Prymat
-
kminek Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku VI: Makaron z burakiem, kapustą i kindziukiem, odc. 19
Kroki postępowania


Ugotowane buraki wyciągamy z wody. Do gotującej się wody po burakach wrzucamy makaron świderki. Gotujemy do miękkości zgodnie z czasem podanym na opakowaniu.

Pozostałe buraki zostały użyte, żeby zabarwić wodę, a następnie makaron. Możemy je użyć do przygotowania szybkiej sałatki np. z selerem i jabłkiem.

Komentarze (0)