Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułka paryska z pomidorem, mozarellą i świeżymi ziołami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka paryska 1 szt
pomidor 2 szt
ser mozzarella 2 szt
oliwa 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
bazylia świeża liście

Przepis i sposób przygotowania na: Bułka paryska z pomidorem, mozarellą i świeżymi ziołami

Bułkę paryską pokroić na kromki, każdą kromkę skropić oliwą i podpiec przez 5 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°. Na ciepłych kawałeczkach bułki ułożyć plastry mozzarelli i pomidory pokrojone w grube plastry. Przed podaniem jeszcze raz skropić lekko oliwą i posyp posiekanymi liśćmi bazylii.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 09.07.2011 07:27
dobra przekąska...
Jolanta_P-S 30.06.2011 14:16
aparat sie popsuł, zdjęcia będą potem
Natalia37
Natalia37 30.06.2011 09:22
chętnie spróbuję
Małgorzata113 30.06.2011 08:39
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak