Mango salsa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mango

    1 szt.
  • czerwona cebula

    1 szt.
  • pomidor

    1 szt.
  • papryka

    1 szt.
  • cebula dymka

    1 szt.
  • oliwa

    1 łyżeczka
  • chili pieprz cayenne

    1 szczypta
  • imbir mielony

    1 szczypta
  • sok z limonki

    1/2 szt.
  • sól morska

    do smaku
  • kolendra

    kilka listków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mango obierz i pokrój w kostkę . Następnie dodaj czerwoną cebulkę pokrojoną w paski, a pomidora i czerwoną paprykę pokrój w kostkę. Ważne jest to żeby salsa była chrupiąca . Możesz pokroić sobie wszystkie składniki wcześniej jednak najlepiej będzie wymieszać ją tuż przed podaniem .
Całość dopraw solą morską , chili i suszonym imbirem. Jeszcze tylko kilka kropel oliwy z oliwek i soku z limonki dla zbalansowania smaków i sałatka jest już gotowa. Na samej górze ułóż kilka listków kolendry i gotowe .
Smacznego.

Przepis przygotował dla Was Piotr Ogiński z Kocham gotować!
Doradca Smaku
Salsa mango idealnie nadaje się do grillowanych mięs i ryb.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wyattearp 02.04.2017 20:01
smacznie wygląda
Agnieszka-87-25 31.03.2017 17:07
smaczna jest ta salsa
Konczi 31.03.2017 13:45
pyszna propozycja do grillowanych mięs
Renata9 31.03.2017 13:14
Smaczne jedzonko
wwwiolka 31.03.2017 12:46
Chyba zrobię na majówkowego grilla.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat