Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mango
1 szt. -
cebula czerwona
1 szt. -
pomidor
1 szt. -
papryka
1 szt. -
cebula dymka ze szczypiorkiem
1 szt. -
oliwa
1 łyżeczka -
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
1 szczypta -
Imbir mielony Prymat
1 szczypta -
sok z limonki
1/2 szt. -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku -
kolendra
kilka listków
Przepis i sposób przygotowania Mango salsa
1. Mango obierz i pokrój w kostkę.
2. Następnie dodaj czerwoną cebulkę pokrojoną w paski, a pomidora i czerwoną paprykę pokrój w kostkę.
(Ważne jest to, żeby salsa była chrupiąca. Możesz pokroić sobie wszystkie składniki wcześniej jednak najlepiej będzie wymieszać ją tuż przed podaniem).
3. Całość dopraw solą morską, chili i suszonym imbirem.
4. Jeszcze tylko kilka kropel oliwy z oliwek i soku z limonki dla zbalansowania smaków i sałatka jest już gotowa.
5. Na samej górze ułóż kilka listków kolendry i gotowe .
Smacznego.
Przepis przygotował dla Was Piotr Ogiński z Kocham gotować!
Salsa mango idealnie nadaje się do grillowanych mięs i ryb.![]()
Komentarze (5)