Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta z oliwkami i szynką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 3 szt
masło 1 łyżka
oliwa 1 łyżeczka
oliwki zielone 12 szt
pomidor 3 szt
szynka 20 dag
cebula czerwona 1 szt
tymianek
czosnek 2 ząbki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta z oliwkami i szynką

Bagietkę kroimy w skośne kawałki. Smażymy je na masełku na złoty kolor. Cebule czerwoną kroimy drobno i podsmażamy na oliwie . Do cebuli dodajemy posiekany drobno czosnek, dodajemy pokrojoną w kosteczkę szynkę. Następnie dodajemy pokrojone drobno pomidory i oliwki. Wszystko razem smażymy , doprawiamy solą ,pieprzem i świeżym tymiankiem. Podsmażony farsz nakładamy na podsmażone bułeczki. Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 24.02.2014 23:28
wzbogacona przekąska
sylwia_sl 30.01.2014 09:41
Uwielbiam takie jedzonko
Patriszja
Patriszja 30.01.2014 09:07
fantastyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak