Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z cukinii z gruszką, kiełbasą i ziołami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa chuda 200 g
cukinia 2 szt
gruszki 1 szt
cebula
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczka
pszenica skiełkowana 3 łyżki
olej
natka pietruszki 2 łyżki
majeranek
Przyprawa curry orientalna Prymat
zioła dalamtyńskie

Porada

Jesienny rozgrzewający bigos mięsno-warzywno-zbożowy z dodatkiem gruszki która świetnie podbija smak.

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z cukinii z gruszką, kiełbasą i ziołami

Cebule siekamy i szklimy na oleju, dodajemy do niej kiełbase pokrojona w kostke i podsmażamy wszystko ok 5 minut. Cebule i kiełbasę przekładamy do garnka, zalewamy koncentratem pomidorowym rozpuszczonym w pół szklanki wody. Dodajemy pszenicę, pokorjoną w kostkę gruszke i posiekana pietruszkę. Gotujemy wszystko 5-7 minut. W tym czasie myjemy cukinie i kroimy w kostkę, dodajemy do garnka razem z curry i gotujemy 10 minut. Dodajemy zioła, doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 26.11.2014 22:26
dziękuję :)
Ania84 26.11.2014 22:23
aromatyczny bigosik fajnie przyprawiony
dorota20w 26.11.2014 21:17
dziękuję :)
Joannasz3190 26.11.2014 20:44
Pyszności :)
Katarzyna59 26.11.2014 20:07
przepyszny
dorota20w 26.11.2014 19:34
dziękuję :)
Konczi 26.11.2014 19:05
ciekawe połączenie smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak