Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bazyliowy indyk w suszonych pomidorach

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 4 kotlety
czosnek 2 ząbki
bazylia 1 garść liści
suszone pomidory pasta 1 łyżka
jogurt naturalny 2 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bazyliowy indyk w suszonych pomidorach

Kroki postępowania

1
Kotlety z indyka naciąć i w każde nacięcie włożyć plasterek czosnku i kawałek listka bazylii. Kotlety posypać solą i pieprzem.
Krok 1 - Bazyliowy indyk w suszonych pomidorach foto
2
Kotlety obsmażyć z obu stron, a następnie podlać wodą. Dodać posiekaną bazylię i pastę z pomidorów. Wymieszać.
Krok 2 - Bazyliowy indyk w suszonych pomidorach foto
3
Doprawić. Zdjąć z ognia, a kiedy sos przestanie się gotować dodać jogurt. Podawać z brązowym ryżem i brokułami. Smacznego :)
Krok 3 - Bazyliowy indyk w suszonych pomidorach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak