Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z malinami

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 1,5 szklanki
mąka ziemniaczana 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
margaryna 25 dkg
maliny świeże 30 dkg
cukier puder do posypania

Porada

Zamiast malin możemy użyć dowolnych owoców.

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z malinami

Kroki postępowania

1
Margarynę roztapiamy i odstawiamy do wystudzenia. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy, stopniowo dodajemy cukier, potem żółtka, na sam koniec dodajemy obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i wystudzoną margarynę, delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do formy.
Krok 1 - Babka z malinami foto
2
Na cieście układamy maliny.
Krok 2 - Babka z malinami foto
3
Babkę pieczemy w temp. 180 stopni około 45 minut.
Krok 3 - Babka z malinami foto
4
Po upieczeniu i lekkim ostudzeniu babkę posypujemy cukrem pudrem.
Krok 4 - Babka z malinami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 24.05.2015 19:21
pyszne ciasto!
bietka 24.09.2014 12:04
dziękuję wam wszystkim :)
Ela15 20.09.2014 12:12
ładnie wygląda
Seba 18.09.2014 19:31
pyszna babeczka
ONY_za_kare 13.09.2014 09:38
swietna babeczka
w mojej kuchni 12.09.2014 09:09
takie smaczne ciasta to można podjadać i podjadać..
Janina 11.09.2014 21:26
Super babka;)
ada.la 11.09.2014 20:46
fajny deserek
Wiesława1 11.09.2014 19:42
super babeczka
Katarzyna59 11.09.2014 18:48
apetycznie wygląda
patryska76 11.09.2014 18:42
Ciekawa taka babka ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak