Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z papryki i bakłażana

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 sztuki
bakłażan 1 sztuka
ser kozi 12,5 dkg
pomidory suszone Smak 6 sztuk
bazylia świeża 12 listków
sól i pieprz do posypania
mieszanka świeżych sałat 2 garście
sos winegret do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z papryki i bakłażana

Paprykę kroimy na 3 części,grillujemy i obieramy ze skórki.

Bakłażana kroimy w plastry,solimy i odstawiamy do czasu aż pojawią się kropelki rosy na nim.

Następnie płuczemy bakłażan,wycieramy do sucha i grillujemy z 2 stron.

Na plasterek papryki kładziemy grillowanego bakłażana,smarujemy serkiem,oprószamy solą i pieprzem.

Na jednym końcu układamy suszonego pomidora i 2 listki bazylii.

Zwijamy w rulonik.

Podajemy na sałacie ,polane sosem winegret.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 05.05.2016 11:47
wygląda wyśmienicie
adelajda 27.04.2016 21:06
Super smaki :)
Edita 25.04.2016 13:45
fajne roladki
Benita 25.04.2016 12:04
rewelacyjne roladki
Konczi 25.04.2016 08:29
wyglądają wyśmienicie !
berys18 25.04.2016 07:59
świetne roladki, świetny pomysł
Krzysztof15 25.04.2016 06:33
bardzo smaczne
Franciszek 25.04.2016 00:25
super pomysł
gosia1988 24.04.2016 22:02
Fajnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak