Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan po chińsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 sztuka
makaron nitki 10 g chiński
grzyby mun 6 sztuk
sos słodko-kwaśny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan po chińsku

Kroki postępowania

1
Bakłażana pokroić w grubsze plastry, oprószyć solą, pieprzem do smaku i usmażyć z obu stron.Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Na każdy plaster bakłażana kłaść niewielką ilość makaronu
Krok 1 -  Bakłażan po chińsku foto
2
Grzyby mun również przygotować według informacji na opakowaniu. Grzybki pokroić w cienkie paseczki. Bakłażana i makron posypać grzybkami.
Krok 2 -  Bakłażan po chińsku foto
3
Na koniec polać sosem.
Krok 3 -  Bakłażan po chińsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 12.05.2014 09:49
bardzo apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak