

Co zrobić z papryki, cebuli, pomidorów, awokado, ciecierzycy i ogórka? Oczywiście, że sałatkę!
Kto z nas nie uwielbia chrupiących i soczystych warzyw? Dzisiaj to one królują – w przepisie na sałatkę Darii Ładochy – wraz z tuńczykiem, ciecierzycą i awokado. Pieczone papryki i pomidor tworzą z nimi wyborną całość, którą podkreśla lekko pikantny sos.
Wiele różnych składników zapewnia idealną harmonię smaku oraz bogatych odczuć podczas kolejnych kęsów. Po to, żeby całość nie była zbyt mdła, warto dodać do niej pyszny sos, który podbije jej smak. Co najlepiej sprosta temu zadaniu? Musztarda sarepska! W połączeniu z sokiem z cytryny tworzy dressing, który doskonale podkreśla smak sałatki. Jak go zrobić? Wymieszaj dwie łyżeczki musztardy i sokiem z połowy cytryny, dodaj sól i pieprz oraz 2-3 łyżki oliwy. Gotowe!
Jeśli nie masz pomysłu na obiad lub kolację, to ta sałatka jest idealną propozycją dla Ciebie! Łatwa i szybka w przygotowaniu. Nie tylko dobrze prezentuje się na talerzu, ale również może zachwycić swoim wyjątkowym smakiem. Podana z grillowanymi, chrupiącymi grzankami zaspokoi głód niejednego łakomczucha!
POLECANE PRZEPISY
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: