Czy istnieje coś pyszniejszego niż rozgrzewająca, pełna warzyw i pożywna zupa? Jesienią i zimą doceniamy takie dania, zwłaszcza gdy za oknem pogoda nie rozpieszcza. Latem i wiosną z kolei uwielbiamy je nie za właściwości rozgrzewające, ale możliwość wykorzystania wszystkich sezonowych warzyw. Koniecznie sprawdźcie, jak ją przygotować!
Zupa na bulionie z kurczaka z fasolkami szparagowymi i kalafiorem jest bardzo prosta w przygotowaniu. W odróżnieniu od innych bulionów, które zapewne znacie, ten z przepisu Doradcy Smaku przygotowuje się na bazie wcześniej upieczonych warzyw korzeniowych i udka z kurczaka. Doprawienie warzyw i mięsa kurkumą sprawi, że zyskają one chrupiącą skórkę o pięknym złocistym kolorze i wiodącej nuty smakowej.
Przepis na ZUPĘ NA BULIONIE Z KURCZAKA Z FASOLKAMI SZPARAGOWYMI I KALAFIOREM