Każdy z nas stanął przed dylematem - co na obiad, kiedy wśród zaproszonych gości są osoby niejedzące mięsa. Czy da się przygotować jedno wspólne danie, dla mięsożerców i wegetarian? Da się! Oglądajcie!
W 4. odcinku 16. sezonu "Doradcy Smaku", Daria Ładocha podpowiada, jak przegotować jedno danie, które podamy na obiad lub kolację wegetarianom i osobom, które chcą zjeść mięsną potrawę. To danie, to chili con (sin) carne - smaczne i aromatyczne, bo doprawione papryką wędzoną, kawą i...czekoladą.
Dzięki temu, że rostbef został upieczony osobno, tę potrawę jednogarnkową możecie zaserwować z mięsem lub bez.
Nie zapomnijcie o kleksie śmietany, świeżej kolendrze i limonce - dodają smaku, ale również pomagają złagodzić pikatność dania - jeśli hojną ręką wsypaliśmy pieprz kajeński :)
>>> Przepis na chili con/sin carne <<<