Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ognista, włoska kanapka z krewetkami i coś na orzeźwienie

Ognista, włoska kanapka z krewetkami i coś na orzeźwienie

Z jakim krajem kojarzą się: panini, bułka ciabatta oraz krewetki? Oczywiście, z Włochami! Dziś w menu Doradcy Smaku typowa dla kuchni śródziemnomorskiej kanapka z krewetkami w bardzo pikantnym wydaniu. Będzie gorąco! Na szczęście jest dobry sposób jak ugasić ten ogień. 

Panini z krewetkami to prawdziwa petarda! Pikanterii dodają jej bardzo ostra musztarda Prymat, którą posmarujemy bułki oraz papryczki chili. Smażone razem z krewetkami papryczki podkręcają stopień ostrości całemu nadzieniu kanapek. Dodatkowych smaczków nadają białe wytrawne wino oraz szpinak. 

Wypełnione pysznym nadzieniem bułeczki ciabatta trzeba jeszcze włożyć na chwilę do grilla elektrycznego. Nie masz w kuchni takiego urządzenia? Żaden problem! Wystarczy położyć kanapki na patelni i docisnąć je dużym garnkiem. 

Gdy kanapki będą się grillować przygotuj napój, który Cię orzeźwi oraz pomoże ugasić ognistą moc w panini. Idealnie sprawdzi się tu maślanka z sokiem z cytryny oraz ziołami. 

Przepis na pikantne panini z krewetkami i ziołową maślanką znajdziesz pod tym >> LINKIEM <<

 

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak