Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jedna zupa dla wegetarian i mięsożerców, czyli zupa z pęczakiem i jarmużem!

Jedna zupa dla wegetarian i mięsożerców, czyli zupa z pęczakiem i jarmużem!

Jak wyglądają u Was codzienne obiady? Obowiązkowo w menu pojawia się zupa i drugie danie, czy może wybieracie tylko jedno z nich? Jeśli chcecie poznać przepis na potrawę, która dzięki bogactwu składników, będzie pożywna, a do tego pyszna- koniecznie sprawdźcie dzisiejszą propozycję Doradcy Smaku.

Przygotowanie zupy u każdej gospodyni i gospodarza wygląda inaczej. Jedni na wywarze warzywnym przygotowują całą zupę, a inni wcześniej gotują bulion, by później tylko dodać go do podsmażonych wcześniej warzyw. Smażenie cebuli, marchewki, pora i innych elementów składowych zupy na maśle sprawia, że warzywa mają wspaniały, kremowy posmak, a dodane podczas tego procesu przyprawy podkreślają ich smak. Podobnie przygotowuje się zupę z jarmużem i pęczakiem. Jeśli waszym zdaniem zupa musi mieć dodatek mięsa - przed podaniem dodajcie do niej kawałki ulubionej kiełbasy, a tym z gości, którzy stronią od mięsa zaserwujcie z jarmużowymi chipsami.

>> Przepis na zupę z jarmużu, pęczakiem i kiełbasą << 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak