Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki obiad z niczego? Zobacz propozycję Darii Ładochy!

Każda osoba miała taki przypadek, że nie wiedziała, co może zrobić pysznego do jedzenia. Niby nic do siebie nie pasuje, w lodówce trochę pusto... Jednak jest na to sposób!

Daria Ładocha w najnowszym odcinku Doradcy Smaku zaprezentowała bardzo prostą do zrobienia zapiekankę, gdzie pierwsze skrzypce odgrywa soczysty kurczak w towarzystwie szpinaku, suszonych pomidorów i koperku. Otulony masą z jajek i śmietanki, przykryty serem gorgonzola, nasionami czarnuszki i czarnymi oliwkami. 

Co jest potrzebne? Wystarczy, że masz w kuchni dwie patelnie, naczynie żaroodporne oraz mrożone ciasto francuskie! Ten przepis to idealny pomysł na obiad lub kolację dla dwóch osób. Kawałek tego dania z dodatkiem świeżej rukoli przypomni każdemu smak śródziemnomorskich potraw z Włoch lub Grecji. 

Kurczak ze szpinakiem to znane połączenie, które idealnie się uzupełnia. Delikatne mięso doskonale komponuje się ze smakiem zielonego szpinaku. Ser gorgonzola i oliwki podbijają walory smakowe dania i nadają mu śródziemnomorskiego charakteru. Czarnuszka dodaje całości lekko orzechowego posmaku, a nieco pikantna rukola jest urozmaiceniem tej zapiekanki. Wszystko to ułożone na cieście francuskim, które nadaje się do tego typu wypieków jak żadne inne. Jeśli nie wiesz, co możesz zrobić na szybko, to masz już rozwiązanie!

Przepis na to danie znajdziesz TUTAJ >>

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak