Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowsze przepisy Michela Morana. SPRAWDŹ

Curry po polsku wg Darii Ładochy, czyli z kalafiorem, paprykami i śmietaną

Curry tajskie, indyjskie, a może polskie? W tym przepisie nie musicie wybierać ostrości w zależności od koloru, bo dodatek przypraw i ziół sprawi, że będzie smakować idealnie! 

Jakie curry jadacie najczęściej: żółte, czerwone, czy zielone? Ciekawe czy wiecie, że ich kolory uzależnione są od składników wchodzących w skład past, które dodatkowo wpływają na poziom ostrości każdej z nich.

Żółte curry swoją barwę zawdzięcza dodatkowi kurkumy.

Czerwone curry - zawiera papryczkę chili i w skali ostrości znajduje się na 2 miejscu zaraz po żółtym.

Zielone curry czyli najostrzejsze, wzbogacone zostało zieloną papryczką chili oraz dodatkiem kolendry, która nadaje mu piękny kolor. 

Curry z kalafiorem, kolorowymi paprykami i śmietaną, to autorska propozycja Darii Ładochy, która połączyła ze sobą polskie warzywa, orientalne przyprawy i doskonale nam znaną śmietanę i maślankę, by stworzyć danie, które przypadnie do gustu wszystkim kubkom smakowym.

 

Przepis na -> CURRY Z KALAFIOREM, KOLOROWYMI PAPRYKAMI I ŚMIETANĄ 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak