Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Meksykańska

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe 60 dag
cebula 3 cebule
czosnek 1 główka
fasola czerwona 3 puszki
pomidory krojone z puszki 3 puszki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
chilli do smaku
olej do smażenia w/g uznania
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Meksykańska

Mięso przepuścić przez maszynkę. Smażyć na oleju z obu stron. Na osobnej patelni udusić pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek na 4 łyzkach oleju. Dodać do mięsa. Dokładnie wymieszać. Następnie przełożyć do zagotowanej wody ( około 1 litr.) Dodać 2 kostki rosołowe, chilli i kucharek w/g uznania. Wymieszać. Pomidory z puszki dodać do zupy. Gotować około 30 min. na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Po 30 min. dodać 3 puszki fasoli. ( nie cedzić) Gotować jeszcze około 10 min. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 20.01.2012 11:48
mniam
Kate131 31.08.2011 07:47
pycha
edyta51 02.02.2011 10:33
ooooo fajny pomysl
Buczo007 01.02.2011 16:10
nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak