JAJKA Z ZIEMNIAKAMI ALLA SAVOIARDA

JAJKA Z ZIEMNIAKAMI ALLA SAVOIARDA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    2 SZT
  • masło

    50 g
  • parmezan starty

    50 g
  • śmietana 18 proc

    1/4 litra
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • oliwa z oliwek

    2 łyżki
  • jajka

    4 SZT
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obieramy ziemniaki i kroimy w talarki i podgrzewamy je na patelni z odrobiną masła do momentu jak się staną miękie.Następnie wkładamy je do naczynia żaroodpornego uprzednio wysmarowanego masłem jeden na drugi.NA ulożone ziemniaki wbijamy jajka tak aby żółtka zostały w całości ,solimy i pieprzymy do smaku i psypujemy je startym parmezanem i dajemy odrobinę masła.Na koniec moczymy górę delikatnie śmietaną i wkładamy do piekarnika podgrzanego do 180 stopni na 15 minut.SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Edyta38

28.12.2010 16:06
no ciekawe:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat