Aromatyczna bruschetta.**.

Aromatyczna bruschetta.**.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory concasse

    400 g
  • czosnek

    2 ząbki
  • oliwa

    6 łyżek
  • parmezan starty

    4 łyżki
  • Przyprawa do bruschetty i dań kuchni włoskiej Prymat

    pół opakowania
  • grissini

    20 paluszków
  • szynka prosciutto

    20 plastrów
  • rukola

    1 pęczek
  • pikantny ser paprykow

    4 łyżki
  • ciabatta

    8 kromek
  • bazylia

    1 pęczek
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • parmezan

    100 plastry
  • suszone pomidory

    do dekoracji
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Aromatyczna bruschetta.**.

Pieczywo opiec w tosterze. Pomidory wymieszać z posiekaną bazylią, dwoma łyżkami oliwy z oliwek i doprawić do smaku Przyprawą do Bruschetty. Grillowane kromki pieczywa natrzeć czosnkiem, na wierzchu ułożyć przygotowane wcześniej aromatyczne pomidory, całość skropić oliwą i posypać świeżo tartym parmezanem. Udekorować kawałkami suszonych pomidorów. Plastry szynki prosciutto posmarować pikantnym serem paprykowym, ułożyć na nich sałatę rukola oraz plastry parmezanu i zawinąć na paluszkach grissini. Tak przygotowana przekąska doskonale pasuje do czerwonego wina Chianti lub piwa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

anka1988 28.12.2015 21:49
coś pysznego.
cukiereczek 02.02.2015 17:41
pyszna,ciekawa przekąska
gosia561 23.01.2015 13:57
pyszna przekąska
anilewe13
anilewe13 18.01.2015 10:52
super przepis
miodunka 30.12.2014 22:00
Apetycznie wygląda, muszę koniecznie wypróbować!!
bartekk 29.12.2014 21:28
smaczne musi byc
Adamorek 24.04.2014 17:43
apetyczna przekąska
Rycerz
Rycerz 30.12.2013 18:45
Ciekawy przepis.
Anna27 18.03.2013 20:16
bardzo dobre
Marta1986 15.03.2013 10:22
bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat