sezamowe paluchy z ciasta francuskiego

sezamowe paluchy z ciasta francuskiego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    100 g
  • sezam

    5-6 LYZEK
  • mleko

    DO SMAKU
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z ciasta francuskiego wykrajamy prostokąty. Pędzlem zamoczonym w mleku smarujemy ciasto i posypujemy sezamem. Prostokąty zwijamy w spiralkę. Paluchy wykładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy około 10 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

malenkaaa_85

11.09.2010 07:47
pyszne musza byc

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat