Przepis dnia V: Skoki z królika z purée z pasternaku i gruszki, odc. 39

Przepis dnia V: Skoki z królika z purée z pasternaku i gruszki, odc. 39

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cząber

  • koperek Prymat

  • pieprz biały Prymat

  • pasternak

    1 szt.
  • gruszka

    1 szt.
  • skoki z królika

    2 szt.
  • cebula

    1/2 szt.
  • mleko

    200 ml
  • sól morska

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia V: Skoki z królika z purée z pasternaku i gruszki, odc. 39 foto
Z gruszki usuwamy gniazda nasienne, obieramy je ze skóry i kroimy w średniej wielkości kawałki.
Krok 2 - Przepis dnia V: Skoki z królika z purée z pasternaku i gruszki, odc. 39 foto
Pasternak kroimy w grubą kostkę, cebulę kroimy w pióra.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim skoki z królika.
Krok 3 - Przepis dnia V: Skoki z królika z purée z pasternaku i gruszki, odc. 39 foto
Na rozgrzany olej na patelni wrzucamy mięso, obsmażamy z każdej strony ok. 2-3 minut, żeby nabrało ładny kolor. Dodajemy do mięsa pokrojony pasternak i doprawiamy cząbrem, pieprzem białym i świeżo mieloną solą morską i podsmażamy razem.
Krok 4 - Przepis dnia V: Skoki z królika z purée z pasternaku i gruszki, odc. 39 foto
Następnie dodajemy pokrojoną gruszkę i całość zalewamy mlekiem i gotujemy około 25 minut.Po tym czasie królika wyjmujemy z garnka i przekładamy na talerz.
Krok 5 - Przepis dnia V: Skoki z królika z purée z pasternaku i gruszki, odc. 39 foto
Resztę składników miksujemy w garnku na purée, a następnie przecieramy je przez sitko, żeby miało gładką konsystencję. Purée doprawiamy suszonym koperkiem. Skoki z królika podajemy z purée. Danie może ozdobić ulubionymi kiełkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

2milutka

21.10.2015 09:36
Poezja smaku!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat