Przepis dnia II, odc. 18. Kasza jaglana z suszonymi owocami

Przepis dnia II, odc. 18. Kasza jaglana z suszonymi owocami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    1 szklanka
  • mleko

    1 szklanka (3,2%)
  • rodzynki

    1 łyżka (sułtańskie)
  • żurawina suszona

    1 łyżka
  • suszone banany

    1 łyżka
  • morele suszone

    1 łyżka
  • chili pieprz cayenne

    1/4 łyżeczki
  • sól morska

    (do smaku)
  • cynamon mielony

    (do smaku)
  • miód

  • mięta

    kilka liści
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia II, odc. 18. Kasza jaglana z suszonymi owocami foto
Kaszę uprażyć w suchym, rozgrzanym rondelku, a następnie zalać wrzącą wodą tak, aby przykryła kaszę. Gotować, cały czas mieszając, do momentu odparowania wody. Tak przygotowaną kaszę zalać mlekiem (ilość mleka zależy od preferencji dot. konsystencji kaszy).
Krok 2 - Przepis dnia II, odc. 18. Kasza jaglana z suszonymi owocami foto
Dodać pokrojone owoce i miód.
Krok 3 - Przepis dnia II, odc. 18. Kasza jaglana z suszonymi owocami foto
Doprawić do smaku chilli, cynamonem i zagotować wszystko razem.
Krok 4 - Przepis dnia II, odc. 18. Kasza jaglana z suszonymi owocami foto
Kaszę z suszonymi owocami przełożyć do miseczek, lekko ostudzić, posypać świeżą miętą i podawać.
Krok 5 - Przepis dnia II, odc. 18. Kasza jaglana z suszonymi owocami foto
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat