Naleśniki biszkoptowe z suszoną żurawiną

Naleśniki biszkoptowe z suszoną żurawiną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 szt.
  • mąka orkiszowa

    2 łyżki
  • mleko

    150 ml
  • cukier brązowy

    2 łyżki
  • suszona żurawina

    15 g
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Naleśniki biszkoptowe z suszoną żurawiną

Mleko mieszamy z mąką. W miseczce ubijamy białka na sztywną pianę, a żółtka z cukrem. Łączymy żółtka i żurawinę z mąką i mlekiem, po czym delikatnie dodajemy pianę z białek, cały czas mieszając. Na suchą patelnię wylewamy niewielkie naleśniki i smażymy z obu stron.
Naleśniki podajemy z odrobiną śmietany lub jogurtu i przybieramy żurawiną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

jejkuchnia 12.10.2017 19:16
Boskie, na sam widok ślinka cieknie!
bietka 12.10.2017 13:54
Po prostu pychotka : )

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat