Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
4 szt. -
mąka orkiszowa
2 łyżki -
mleko
150 ml -
cukier brązowy
2 łyżki -
suszona żurawina
15 g
Przepis i sposób przygotowania Naleśniki biszkoptowe z suszoną żurawiną
Mleko mieszamy z mąką. W miseczce ubijamy białka na sztywną pianę, a żółtka z cukrem. Łączymy żółtka i żurawinę z mąką i mlekiem, po czym delikatnie dodajemy pianę z białek, cały czas mieszając. Na suchą patelnię wylewamy niewielkie naleśniki i smażymy z obu stron.
Naleśniki podajemy z odrobiną śmietany lub jogurtu i przybieramy żurawiną.
Komentarze (2)