Warzywa w maśle pietruszkowym

Warzywa w maśle pietruszkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1 kg
  • pietruszka

    90 dag
  • masło

    15 dag
  • miód

    4 dag
  • rosół drobiowy

    200 ml
  • natka pietruszki

    8 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę i pietruszkę dokładnie umyć o oskrobać z wierzchniej skórki, dokładnie oczyścić, a następnie pokroić w drobne plasterki. Do garnka wrzucić masło, miód, pokrojoną marchewkę i pietruszkę, wszystko dokładnie ze sobą wymieszać i dusić pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, aby warzywa nie przywarły do garnka. Po dojściu warzyw do miękkości należy zalać je rosołem drobiowym i dalej dusić pod przykryciem około 10 minut. Wszystko to należy doprawić solą, pieprzem oraz natką pietruszki, odkryć i odparować nadmiar wody, jeśli takowy jest. Podawać na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

13.11.2013 16:55
super pomysł

Wafelek2601

12.05.2013 08:09
Warto wypróbować

Agnik

13.12.2011 20:20
ciekawe

Iwusia

15.09.2010 08:29
Bardzo fajny przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat