Duszone gęsie udka

Duszone gęsie udka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gęsie udka

    3
  • mąki

    1,5 dag
  • gęsi

    tłuszcz
  • głowka kapusty

    1
  • jabłka

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka umyć pod bieżącą, chłodną wodą i pokroić mięso na małe kawałki. Posolić, oprószyć mąką i majerankiem. Włozyć do rondla i polać niewielką ilością wody. Gotować pod przykryciem. Kapustę poszatkować. Dodać do miękkiego mięsa i razem gotować. Zetrzeć jabłka. Dodać do mięsa i chwilę poddusić. Stopiony tłuszcz gęsi wymieszać z łyżką mąki i dodać do potrawy. Wymieszać, podawać na gorąco.

Smacznego!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Monika192

03.03.2011 14:55
apetyczne

malenkaaa_85

06.06.2010 09:08
mniam:)

borys

27.05.2010 08:10
Brzmi apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat