Jogurt z płatkami owsianymi i jabłkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Pyszny i szybki w przygotowaniu smakołyk z kategorii fit, który doskonale sprawdzi się zarówno na śniadanie, lunch w pracy, jak i zdrowy deser.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    3 szt.
  • cynamon mielony

  • cukier trzcinowy

  • jogurt naturalny

    400 g
  • płatki owsiane

    8 łyżek
  • masło

    2 łyżki
  • mięta liście

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obierz i pokrój w małe kostki. Na patelni rozgrzej masło, dodaj kostki jabłka. Dopraw cukrem i cynamonem. Jabłka smaż ok. 5-10 minut (tak długo, aby się nie rozgotowały).

Na suchej patelni przez 5-10 minut praż płatki owsiane. Płatki będą gotowe, gdy się zarumienią. Przygotuj zamykane słoiki. Składniki układaj warstwami: jogurt, jabłka i chrupiące płatki na wierzchu. Deser udekoruj świeżą miętą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat