Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jabłka
3 szt. -
Cynamon mielony Prymat
-
cukier trzcinowy
-
jogurt naturalny
400 g -
płatki owsiane
8 łyżek -
masło
2 łyżki -
mięta liście
Przepis i sposób przygotowania Jogurt z płatkami owsianymi i jabłkiem
Jabłka obierz i pokrój w małe kostki. Na patelni rozgrzej masło, dodaj kostki jabłka. Dopraw cukrem i cynamonem. Jabłka smaż ok. 5-10 minut (tak długo, aby się nie rozgotowały).
Na suchej patelni przez 5-10 minut praż płatki owsiane. Płatki będą gotowe, gdy się zarumienią. Przygotuj zamykane słoiki. Składniki układaj warstwami: jogurt, jabłka i chrupiące płatki na wierzchu. Deser udekoruj świeżą miętą.
Komentarze (0)