Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sycąca zupa z brukwi na gęsinie

5.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukiew 1 kg
ziemniaki 6 szt
gęsie udka 2 szt
włoszczyzna (bez kapusty) 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
cebula 1 szt
natka pietruszki 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
cząber 1 łyżka
tymianek posiekany 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sycąca zupa z brukwi na gęsinie

Gotujemy wywar z gęsiego mięsa (ok. 3 litrów). Jak zacznie wrzeć dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Cebulę obieramy, opalamy nad palnikiem i dodajemy do wywaru. Brukiew i włoszczyznę obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do zupy. Na koniec obieramy i również kroimy w kostkę ziemniaki. Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy cząber, majeranek, posiekaną natkę pietruszki i świeży tymianek, gotujemy aż warzywa będą miękkie.

Jeśli lubicie, to można obrać mięso z gęsi i dodać do zupy.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 05.12.2014 16:49
bardzo pyszna sycąca zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak