Sycąca zupa z brukwi na gęsinie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brukiew

    1 kg
  • ziemniaki

    6 szt
  • gęsie udka

    2 szt
  • włoszczyzna (bez kapusty)

    1 pęczek
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • ziele angielskie

    3 szt
  • cebula

    1 szt
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • Majeranek suszony Prymat

    2 łyżki
  • cząber

    1 łyżka
  • tymianek posiekany

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy wywar z gęsiego mięsa (ok. 3 litrów). Jak zacznie wrzeć dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Cebulę obieramy, opalamy nad palnikiem i dodajemy do wywaru. Brukiew i włoszczyznę obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do zupy. Na koniec obieramy i również kroimy w kostkę ziemniaki. Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy cząber, majeranek, posiekaną natkę pietruszki i świeży tymianek, gotujemy aż warzywa będą miękkie.

Jeśli lubicie, to można obrać mięso z gęsi i dodać do zupy.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1young 05.12.2014 16:49
bardzo pyszna sycąca zupa :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat