Wigilijny kompot z suszu

Wigilijny kompot z suszu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    2 szt. (duże)
  • śliwki suszone

    200 g
  • morele suszone

    100 g
  • suszone figi

    100 g
  • gruszki suszone

    50 g
  • cynamon cały Prymat

    1 kawałek
  • wanilia laski

    1 szt.
  • goździki

    5 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Suszone owoce, wanilię i cynamon zalewamy 0,5 l wrzątku i zostawiamy na kilka godzin. Świeże jabłka kroimy na ćwiartki i wrzucamy do wrzątku. Gotujemy ok. 10 min. Następnie dodajemy suszone owoce wraz z wodą, w której się moczymy i wszystko razem gotujemy ok. 7 minut.

 

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat