Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa owocowa sezonowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 30 dag
truskawki świeże 30 dag
jagody 30 dag
mleko 1 l
żółtko jajek 2 sztuki
cukier waniliowy 16 g
cukier 3 łyżki
masło lub margaryna 2 łyżeczki
śmiatana 4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa owocowa sezonowa

Wybieramy ładne owoce nie rozwalone i odkładamy na bok .Pozostałe przecieramy przez gęste sitko .Mleko gotujemy z masłem lub margaryna i cukrem waniliowym .Żółtka ubijamy z cukrem kryształem na kogel mogel .Zagotowane mleko wlewamy ciurkiem do kogla i mieszamy na średnich obrotach miksera. Zupę lekko studzimy i przelewamy do talerzy ,gdzie wcześniej ułożymy odłożone owoce. .Robimy kleksa ze śmietany ok .1 łyzeczka na porcje..

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 14.01.2013 11:01
smaczna
miki47 03.09.2012 14:59
pycha
misia53 02.06.2012 00:30
uwielbiam zupy owocowe
barbara11561 13.07.2011 07:10
u mnie tylko ja je jadam,:)pyszne
ElizaT 07.01.2011 12:07
ekstra !
edyta44 06.01.2011 19:47
kwestia gustu ja wole same owoce
ben-ka 06.01.2011 11:11
Latem zawsze gotuję zupy owocowe są pyszne w upalny dzień.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak