Pierogi z kaszą gryczaną

Pierogi z kaszą gryczaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6 szt
  • mąka tortowa

    500 gram
  • woda letnia

    1 łyżka
  • olej roślinny

    2 łyżki
  • kasza gryczana

    200 gram
  • śliwki suszone

    100 gram
  • majeranek Prymat

    do smaku
  • boczek

    150 chudy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z 5 jajek, mąki tortowej, wody i 2 łyżek oleju zagnieść ciasto.Ciasto należy uformować w kule i włozyc do lodowki celem schlodzenia na godzine.
Farsz:
Kaszę obgotować w wodzie. Boczek pokroic w kostke i obsmażyc, dodać sliwki posiekane,dodać kaszę i sol pieprz, majeranek i 1 jajko. Wymieszać dobrze. Z ciasta robić lepić pierogi, ukladać farsz i smażyć w glebokim oleju z obu stron rumieniąc.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Smakosz6

03.11.2010 13:01
moja Babcia takie robi-pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat