Barszcz

Barszcz

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    1 kg
  • włoszcyzna

    1 pęczek
  • pieprz czarny

    6-8 ziarenek
  • czosnek

    2 ząbki
  • koperek

    1 pęczek
  • sok z cytryny

    do smaku
  • liść laurowy

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • ziele angielskie całe

    2-3 ziarnka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki pokroić na małe ćwiartki dodać włoszczyznę ,cebulę, czosnek przyprawy i gotować na kości bardzo powoli na koniec dodać koperek. Barszcz najlepiej żeby był ugotowany klika godzin przed podaniem wtenczas nabierze koloru . NIE WOLNO wyciągać buraczków z ugotowanej zupy bo straci kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Łukasz15

16.07.2013 16:56
Uwielbiam barszczyk

plocia

30.05.2013 18:33
Też robię barszczyk, mężuś jada z jajeczkiem a ja wolę z ziemniakami

Maniek2

19.03.2013 19:47
uwielbiam taki barszczyk

MAR3STA

14.01.2013 16:51
pyszny barszczyk

Grazyna0211

07.12.2012 10:58
pyszny barszczyk

Andysz

15.11.2012 16:44
pychotka!;]

Ela15

14.11.2012 20:05
bardzo lubię barszczyk

caralajna

10.09.2012 08:26
pyszna

IKrakowianka

29.08.2012 22:38
najlepszy :)

kanu83

13.08.2012 23:09
pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat