Lasagne z serem i szpinakiem

Lasagne z serem i szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • lasagnie płaty

    1 op.
  • ser mozzarela

    50 dag
  • szpinak mrożony

    30 dag
  • jajka

    2 szt.
  • mięso mielone

    40 dag
  • pomidory w zalewie pomidorowej

    2 op.
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżka
  • oliwa z oliwek

    2 łyżka
  • cebula

    2 szt.
  • marchew

    2 szt.
  • bazylia

    1 łyżka
  • liść laurowy

    1 szt
  • papryka ostra

    0/5 łyżeczki
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować sos: posiekać cebulę, zetrzeć marchew na tarce, rozgrzać oliwę, smażyc cebule z marchewką ok. 10 minut, włożyc mięso mielone smażyć 5 minut, mieszając. Dodać pozostałe składniki,wymieszać,dusić około 15 minut,aż sos zgęstnieje. Wyjąć liść laurowy dodać sól i pieprz. Starta mozzarelę wymieszać ze szpinakiem, doprawić solą i pieprzem, wbić jajka i wymieszać. Szklane naczynie wysmarować oliwą, na dnie rozsmarować0/5 szkl.sosu, wyłożyć płaty makaronu,posmarować serem ze szpinakiem,polać sosem.Powtarzać do wyczerpania składników. Przykryć folią aluminiową i piec w piekarniku 30 minut w temp. 180 stopni.Odkryć i piec jeszcze około 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Marybeth

02.12.2011 14:32
pychotka

Jolanta_P-S

05.01.2011 18:32
Moja rodzina też

bejciu24

05.01.2011 18:27
Włoską kuchnię też lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat