Kutia staropolska

Kutia staropolska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przenicy

    15 dag
  • miodu

    40 dag
  • maku

    30 dag
  • cukru

    20 dag
  • rodzynków

    5 dag
  • moreli

    5 dag
  • fig

    5 dag
  • orzechów

    5 dag
  • migdałów

    5 dag
  • mandarynki

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pszenicę opłukać i namoczyć na 8 godzin. Ugotować do miękkości, zmieniając kilkakrotnie wodę. Odsączyć na sicie. Mak sparzyć i 3 razy przekręcić przez maszynkę. Miód z cukrem podgrzać w niewielkiem garnuszku, a kiedy miód się rozpuści, wymieszać z makiem i bakaliami. Pszenicę dodać do maku tuż przed podaniem na stół, aby nie stwardniał. Ozdobić mandarynkami.

Smacznego!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Stenka

23.12.2016 20:41
warto zrobić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat