Pieczeń z indyka .*. - Krok po kroku

Pieczeń z indyka .*. - Krok po kroku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    80 dag
  • słonina

    6 plasterków
  • rosół z kury Kucharek

    1 szklanka
  • wino białe

    3 łyżki
  • przecier pomidorowy

    3 łyżki
  • oliwa

    3 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • cukier

  • pieprz czarny mielony

    1 łyżeczka
  • natka pietruszki suszona

    1 łyżeczka
  • przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • sól morska

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczeń z indyka .*. - Krok po kroku foto
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 2 - Pieczeń z indyka .*. - Krok po kroku foto
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć Przyprawą Kucharek oraz pieprzem, odstawić na 2 godz. do lodówki.
Krok 3 - Pieczeń z indyka .*. - Krok po kroku foto
Następnie zrumienić na oliwie ze wszystkich stron, ułożyć w brytfannie, posypać tymiankiem, obłożyć plasterkami słoniny, podlać rosołem i winem, wstawić na 30 min. do piekarnika nagrzanego do temperatury 185°C.
Krok 4 - Pieczeń z indyka .*. - Krok po kroku foto
Uzupełnić sos rosołem, dodać przecier pomidorowy, masło, natkę i piec jeszcze 15 min.
Krok 5 - Pieczeń z indyka .*. - Krok po kroku foto
Podawać pokrojone w plastry i polane sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

04.12.2018 23:27
Pyszna i kusząca pieczeń.;)

Pani Domu

21.12.2013 00:24
piękna pieczeń

iwi

20.12.2013 14:42
Świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat