Łazanki z makiem i bakaliami .*.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron łazanki

    200 g
  • mak

    200 g
  • mleko

    200 ml
  • miód pszczeli

    2 łyżki
  • rodzynki

    5 łyżek
  • migdały

    3 łyżki
  • wanilia

    1 laska
  • skórka pomarańczowa

    łyżka
  • cynamon Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mak gotować z mlekiem przez około 40 minut, następnie odcedzić, wystudzić i dwukrotnie zmielić.
W garnku rozgrzać miód, dodać rodzynki, migdały, ziarna wanilii, skórkę pomarańczową i przyprawy korzenne. Po wystudzeniu wszystko połączyć z przygotowanym wcześniej makiem i łazankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 18.12.2016 10:45
Pyszne ale jednak u nas nie gosci na stole
Lis 17.12.2016 13:41
Bardzo smakowite:)
Stenka 13.12.2016 18:59
zawsze robię na Wigilię
Monika-twin 14.12.2015 23:05
muszę zrobić taką kuszącą potrawę.
Aleksandra Karnia-Stanisz 14.12.2015 14:33
Przepis chętnie wykorzystam :)
Ostra Na Słodko 25.12.2014 16:26
Wczoraj na Wigili 2 razy brałam dokładkę :D
olla85 07.12.2013 14:59
Typowo wigilijna potrawa :) W moim domu nie przyrządza się czegoś takiego, ale kiedyś jadłam i bardzo mi smakuje. Może czas wprowadzić do wigilijnego menu :)
Ola1984 06.12.2013 20:55
Przepyszna świąteczna propozycja :)
Katarzyna54 06.12.2013 20:15
ale mi się zachciało takich, już bym zjadła
mufinka79 06.12.2013 18:52
Uwielbiam, u mnie zawsze pojawiają się na wigilijnym stole :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat