Pasta z bakłażanów

Pasta z bakłażanów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    5-6 ząbków
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • oliwa

    2 łyżki
  • bakłażan

  • orzechy włoskie

    8-10 posiekane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażany należy upiec na grillu lub w piekarniku. Czosnek bardzo drobno posiekać i wymieszać go z solą, pieprzem i posiekanymi orzechami. Bakłażany po upieczeniu obrać ze skórki i zmiksować z orzechami i czosnkiem. Podczas miksowania dodać sok z cytryny, oliwę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

02.04.2013 21:30
Ciekawy przepis

IKrakowianka

09.12.2012 22:10
dobry pomysł

ben-ka

30.10.2011 08:04
Robię podobnie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat