Risotto z warzywami

Risotto z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 sztuka
  • mrożona fasolka szparagowa

    1 szklanka
  • marchew

    2 sztuki
  • czosnek

    1 ząbek
  • ryż

    10 dkg
  • bulion

    1,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę umyć, obrać, pokroić w kostkę. Filet opłukać, osączyć, pokroić na paski lub w kostkę. Oprószyć solą i pieprzem, obsmażyć na oleju. Dodać posiekany czosnek oraz marchewkę i fasolkę, przesmażyć mieszając.Dodać opłukany ryż, chwilę przesmażyć. Podlać połową bulionu, dodać przyprawy, gotować pod przykryciem na małym ogniu. Gdy płyn się wygotuje uzupełnić go, zamieszać i gotować do czasu, aż ryż i warzywa będą miękkie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Patrycja33

09.04.2011 10:45
muszę wypróbować

Kate131

30.07.2010 21:42
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat