Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pieczarki
400 g (obrane, plastry) -
pomidory suszone Smak
2 łyżki -
rosół z kury Kucharek
500 ml -
masło
3 łyżki -
szalotka
1 szt. (mała, posiekana) -
czosnek
2 ząbki (pokrojone w plastry) -
ryż
2 szklanki -
białe wino wytrawne
100 ml -
ser bursztyn tarty
3 łyżki -
olej rzepakowy
-
bazylia
-
pomidorki koktajlowe
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
tymianek
-
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia III, odc. 41: Risotto z suszonymi pomidorami i pieczarkami
Kroki postępowania




Rondel z risottem zdjąć z ognia, odstawić na 2 minuty i dodać kawałki zimnego masła i tarty ser. Całość energicznie wymieszać.

Komentarze (3)