Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ryż
250 g (risotto) -
grzyby suszone
15 g -
parmezan
100 g (starty) -
szalotka
3 szt. -
czosnek
1 ząbek -
oliwa
-
rosół warzywny
0,7 litra -
masło
40 g -
natka pietruszki
-
bazylia
kilka listków -
Pieprz biały mielony Prymat
-
oregano
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku II, odc. 1: Risotto z parmezanem
Kroki postępowania





Gotowe risotto wykładamy na talerz, dekorujemy listkami świeżej bazylii i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się