Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku II, odc. 1: Risotto z parmezanem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Doradca Smaku II, odc. 1: Risotto z parmezanem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-ii-odc.-1-risotto-z-parmezanem1-2.jpg)
![Krok 2 - Doradca Smaku II, odc. 1: Risotto z parmezanem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-ii-odc.-1-risotto-z-parmezanem2-2.jpg)
![Krok 3 - Doradca Smaku II, odc. 1: Risotto z parmezanem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-ii-odc.-1-risotto-z-parmezanem3-2.jpg)
![Krok 4 - Doradca Smaku II, odc. 1: Risotto z parmezanem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-ii-odc.-1-risotto-z-parmezanem4-2.jpg)
Gotowe risotto wykładamy na talerz, dekorujemy listkami świeżej bazylii i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
![Krok 5 - Doradca Smaku II, odc. 1: Risotto z parmezanem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-ii-odc.-1-risotto-z-parmezanem5-2.jpg)
ryż | 250 g (risotto) |
grzyby suszone | 15 g |
parmezan | 100 g (starty) |
szalotka | 3 szt. |
czosnek | 1 ząbek |
oliwa | |
rosół warzywny | 0,7 litra |
masło | 40 g |
natka pietruszki | |
bazylia | kilka listków |
Pieprz biały mielony Prymat | |
oregano | |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: