Przepis i sposób przygotowania na: Piernik
Pieczemy, 1 godzinę w 180 stopniach. Wiech, po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.
mąka | 2 szklanki |
cukier | 1 szklanka |
miód | 1 szklanka |
śmietana | 1/2 szklanki |
mleko | 1/2 szklanki |
masło | 15 dag |
jaja | 3 sztuki |
kakao | 2 łyzki |
tłuszcz do formy | |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 1 łyżeczka |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
cukier puder |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: