Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w galarecie

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
ziele angielskie 4 ziarenka
pieprz 5 ziarenek
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
natka pietruszki 1/2 pęczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w galarecie

Mięso i włoszczyznę umyć, włoszczyznę dodatkowo obrać, wszystko zalać 3 szklankami wody. Dodać pieprz, ziele, liście i gotować ok. godzinę na wolnym ogniu. Gdy będzie wszystko miękkie to wyjąć, a wywar przecedzić. Rozpuścić żelatynę w odrobinie zimnej wody a gdy napęcznieje dodac do niej troszkę wrzącego wywaru, wymieszać, po czym wymieszać z resztą wywaru. Schab pokroić w plastry, ułożyć na półmisku, przyozdobić natką oraz plasterkami marchwi, zalać wywarem i pozostawić do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 30.12.2010 20:48
ślinka cieknie musi być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak