Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto tureckie
Wylać cienką warstwą ciasto na blachę. Piec ok 15 - 20 min w temp 180 st
Po upieczeniu polać lukrem utartym z 3/4 szkl cukru pudru i soku z połowy cytryny. Wystudzić i wykrawać szklanką księżyce.
jajko | 4 szt |
cukier puder | 3/4 szkl |
mąka | 1 szkl |
margaryna | 150 gr |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczki |
kakao | 2 łyżki |
aromat rumowy | kilka kropel |
sok z cytryny | 4. łyżki |
cukier puder | 3/4 szkl |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: