Brownie

Brownie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Pyszne, rozpływające się w ustach brownie. Sprawdź przepis to pyszne ciacho!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    250 gramów
  • czekolada 80%

    200 gramów
  • kakao

    80 gramów
  • mąka

    65 gramów
  • cukier puder

    350 gramów
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • orzechy włoskie

    120 gramów
  • jajko

    4 sztuki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Brownie

Forma do pieczenia 22x22cm.

1. Przygotować sobie metalową miskę oraz garnek z gotującą się wodą, tak aby móc rozpuścić na parze masło w misce. Do rozpuszczonego masła dodajemy czekoladę połamaną na kawałki i również ją rozpuszczamy mieszając, by połączyła się z masłem.

2. Do oddzielnej miski przesiewamy mąkę, kakao, cukier puder i dodajemy łyżeczkę proszku do pieczenia.

3. Całość sypkich produktów dokładnie mieszamy. Kiedy czekolada rozpuści się zdejmujemy miskę z pary i wsypujemy do niej orzechy i mieszamy.

4. Sypką mieszankę wsypujemy do rozpuszczonej czekolady i dokładnie mieszamy, gęstą masę. Na koniec wbijamy 4 całe jajka i mieszamy.

5. Ciasto piec w 220 stopniach, około 15-20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat