Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brownie

5.0
(174)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Pyszne, rozpływające się w ustach brownie. Sprawdź przepis to pyszne ciacho!

Składniki:

masło 250 gramów
czekolada 80% 200 gramów
kakao 80 gramów
mąka 65 gramów
cukier puder 350 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
orzechy włoskie 120 gramów
jajko 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Brownie

Forma do pieczenia 22x22cm.

1. Przygotować sobie metalową miskę oraz garnek z gotującą się wodą, tak aby móc rozpuścić na parze masło w misce. Do rozpuszczonego masła dodajemy czekoladę połamaną na kawałki i również ją rozpuszczamy mieszając, by połączyła się z masłem.

2. Do oddzielnej miski przesiewamy mąkę, kakao, cukier puder i dodajemy łyżeczkę proszku do pieczenia.

3. Całość sypkich produktów dokładnie mieszamy. Kiedy czekolada rozpuści się zdejmujemy miskę z pary i wsypujemy do niej orzechy i mieszamy.

4. Sypką mieszankę wsypujemy do rozpuszczonej czekolady i dokładnie mieszamy, gęstą masę. Na koniec wbijamy 4 całe jajka i mieszamy.

5. Ciasto piec w 220 stopniach, około 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak