Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w rozmarynie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pstrąg 2 sztuki
rozmaryn 3 gałązki
olej 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
migdały 2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w rozmarynie

Ryby oczyszczamy, osuszamy, nacieramy przyprawami i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Rozmaryn siekamy, czosnek miażdżymy i całość podduszamy na oleju. Powstałą pastą nacieramy ryby. Wstawiamy je do naczynia do zapiekania, skrapiamy je olejem i zapiekamy 30 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak