Kotlety ziemniaczano-grzybowe

Kotlety ziemniaczano-grzybowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki obrane

    650 gram
  • mąka tortowa

    1 szklanka
  • grzyby

    250 gram
  • jajko

    1 sztuka
  • cebula

    1-2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę posiekać w kostkę i zeszklić na patelni na oleju, dodać pokrojone w kostkę grzyby. Odstawić. Ziemniaki zetrzeć na średniej tarce. Wbić jajko, wymieszać, teraz połączyć farsz grzybowy z ziemniakami, dodać mąkę (więcej niż szklanka, ciasto ma być gęste), wymieszać, doprawić sola i pieprzem i smażyć na oleju.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mariposas

10.01.2011 13:04
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat